Informatii utile

Cum poți beneficia de bilet de tratament?

Informații generale

Sănătatea nu are preț, iar obținerea unui bilet de tratament poate fi o idee foarte bună, indiferent de vârstă. Un concediu de relaxare și tratament, cel puțin o dată pe an, ajută enorm la păstrarea și întărirea imunității, precum și la tratarea diverselor afecțiuni. Astfel au apărut serviciile de tratamente balneoclimaterice. În România există multe stațiuni cu ape termale, minerale sau aer foarte curat, de care vă puteți bucura oricând simțiți nevoia.

Pot beneficia de aceste bilete fie pensionarii, fie persoanele asigurate în sistemul public, copiii persoanei asigurate, dacă o însoțesc pe aceasta și au vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, făcând, în același timp, dovada că sunt înscriși într-o unitate de învățământ, acreditată potrivit legislației în vigoare.

Documentele necesare pentru a beneficia de un astfel de bilet depind de tipul solicitantului. Astfel, pentru pensionari, este nevoie de copie după actul de identitate, de cuponul de pensie din luna de dinainte de depunerea cererii, precum și, dacă este cazul, de adeverința de salariu brut de la locul de muncă, dacă pensionarii respectivi au și calitatea de asigurați.

În cazul persoanelor cu handicap, care beneficiază de Legea 448/2006, este nevoie de copia după actul de identitate precum și copia după certificatul de încadrare în gradul de handicap și după programul de recuperare, dacă handicapul nu este permanent. Alte categorii de persoane pot să beneficieze de bilet de tratament în baza Legii 189/2000, în baza Decretului Lege 118/1990, sau dacă sunt veterani de război, șomeri, persoane asigurate, ș.a.m.d.

Doar atunci când ridică biletul, beneficiarul are obligația de a depune copie după biletul de trimitere de la medicul de familie sau cel specialist. De asemenea, este util de știut faptul că durata sejurului pentru un bilet de tratament este de 16 zile, iar pentru un tratament balnear, de 12 zile.

Etichete

Pe aceeași temă

Back to top button
Close
Close